Tuesday, 17 April 2012

Sebar risalah perkauman,Umno ludah ke langit


Melihat kepada momentum sokongan rakyat terutamanya orang-orang melayu terhadap Pakatan Rakyat yang semakin memberangsangkan.Umno dilihat semakin terdesak sehinggakan sanggup melakukan apa cara sahaja asalkan matlamat mereka untuk kekal berkuasa tercapai,

Terbaru,YB Sg Rapat,Hamidah(Kak Midah) and The Geng dikesan telah menyebarkan risalah berbaur perkauman kepada masyarakat melayu di sekitar DUN Sg Rapat.

Risalah yang memberi mesej bahawa hak-hak orang melayu seperti Tanah Rezab Melayu akan dirampas oleh orang cina sekiranya PR memerintah seolah-olah ingin menyuburkan budaya politik jahilliah dalam negara ini.

Apa yang amat dikesalkan,kemana perginya Polis tatkala pemimpin-pemimpin Umno membangkitkan isu-isu sensitif yang boleh mencetuskan rusuhan dan perbalahan kaum seperti ini???

Jelas sekali,konsep 1 Malaysia yang diperkenalkan Najib gagal meresap ke dalam pemikiran ahli-ahli mereka sendiri,bukan sahaja ahli di peringkat bawahan malah mereka yang menjawat jawatan tertinggi dalam parti seperti Kak Midah.

Nasihat aku kepada Kak Midah,hentikanlah kerja-kerja bodoh ni.Perbuatan kamu tak ubah seperti meludah ke langit,udahnya jatuh balik ke muka sendiri.


Di bawah ini adalah fakta yang menunjukkan  bahawa Umnolah penjahanam tanah orang Melayu di negara ini,bukannya DAP,PKR ataupun PAS

>Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu  dari 3 juta hektar pada tahun 1957 kepada  1.7 juta hektar (1995). Bermakna   44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun  2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.

>22,000 ekar tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK  (KL  Kepong) di Lekir, Manjung.

>200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin umno kepada YTL ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway.

>9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.

>Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.

>Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600  orang yang tinggal disitu.

>26,000 hektar tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.

>300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vicent Tan untuk projek perlancongan.

>Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur)  untuk projek kolam udang.

>13 Jun  2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi,  kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? Pakatan Rakyat atau Umno.

>Akibat kejahilan pemimpin Umno menyebabkan  Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar  menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia  dapat pulau tenggelam timbul. Inilah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.

>Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak  273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.

>Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.

>Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)

>Tanah seluas 2500 ekar  ladang kelapa sawit di Jalong Tinggi Sungai Siput Perak telah dijual kepada China Singapura.

>Siapa pula yang menghalau penduduk di Kampung Berembang Ampang. Pada hal mereka ini adalah penyokong umno tegar. Apabila penduduk dihalau yang membela mereka ialah daripada PAS, PKR, DAP dan NGO. Tidak nampak muka pemimpin Umno pada hari penduduk yang dihalau macam anjing.

>217 hektar tanah Keretaapi Tanah Melayu di Singapura kepada Singapura. Tanah yang berharga emas terlepas secara terhormat.

>Menghalau 290 buah rumah penduduk  Kampung Plentong Tengah  Pasir Gudang Johor. Mereka sudah tinggal di situ hampir 30 tahun. Yang menjadi pendinding dan perunding  ialah pemimpin PAS, PKR dan DAP. Seramai 28 orang ditangkap kerana mempertahankan rumah mereka daripada diroboh pada 16/10/2009. Kesemua mereka ialah penyokong umno tegar, apabila mereka dihalau batang hidung pemimpin umno tidak nampak.

Daripada fakta yang dinyatakan di atas,aku ingin mengajak penyokong-penyokong Umno yang sedang membaca blog ini supaya berfikir secara rasional.Wajarkah untuk anda semua menyerahkan amanah kepimpinan kepada perompak harta orang-orang melayu seperti mereka pada pilihan raya akan datang? Fikir-fikirkanlah...

No comments:

Post a Comment