Wednesday, 18 April 2012

19 April,ada apa dengan tarikh ni?
.Bismillaahirrahmaanirrahim

Segenap pujian bagi Allah Azza Wa Jalla tuhan yang Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. Yang Kaya ia daripada tiap-tiap yang lain dan berkehendak oleh tiap-tiap yang lain itu kepadanya. Lagi yang bersifat ia dengan tiap-tiap sifat kesempurnaan dan Maha Suci ia daripada bersifat dengan sifat kekurangan. Pencipta Alam ‘Uluwi yang bertingkat-tingkat dan Alam Sufli yang bertingkat-tingkat. Pencipta Syurga dan Neraka yang berlainan tingkatannya. Pencipta makhluk dengan berbagai mertabatnya..

Ampun Tuanku, Sultan Perak. Patik sembah tahniah Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Azlan Shah sempena Hari Keputeraan Tuanku yang ke-82

Semoga Tuanku dilanjutkan usia dan Perak terus maju di bawah pemerintahan Tuanku


Setiap kali tibanya hari Keputeraan Sultan Perak,ia merupakan detik yang paling mengembirakan bagi diri aku.Kenapa agaknya ya??

Buat pengetahuan pembaca,19 April juga merupakan tarikh lahirnya seorang insan yang telah dipilih oleh Allah untuk terus bernafas di bumi ini.Alhamdulillah,beliau masih lagi mampu merasa detak jantung berdegup. Masih lagi diberi peluang untuk terus sembah sujud pada Pencipta langit dan seluruh isi bumi. Masih lagi diberi ruang untuk langsung bermuhasabah diri dalam memburu redha dan rahmat Ilahi

"Ya Allah kau ampuni dia,terangi lah hatinya,lapangkanlah dadanya,kuatkan roh dan kekuatan jasmaninya.Kau kurniakanlah keyakinan yang teguh kepadanya,tuntunilah perjalanan hidupnya dan engkau Matikanlah dia sebagai syahid ya Allah kerana itu adalah cita2nya, kerana itu adalah tujuan hidupnya. Tempatkan dia di Syurga Mu ya Allah kerana itu lah impian dari habuan perjuangannya"
-Amin YaRabbal Alamin

Dia yang dimaksudkan ialah .....Aku(penulis)...No comments:

Post a Comment