Friday, 30 March 2012

Umno Larut ajar orang jadi bodoh

Konvoi bermotosikal yang dianjurkan pemuda BN Larut pada 25 mac yg lalu seolah-olah kebal dari tindakan undang2 apabila didapati terdapat daripada peserta konvoi yg tidak memakai topi keledar semasa menunggang motosikal namun pihak polis dilihat seolah-olah takut untuk bertindak kepada mereka2 yang terlibat..

Apa yang amat dikesalkan,terdapat juga peserta yg baru berusia belasan tahun yang secara jelas tiada lesen memandu diberi kebenaran oleh pihak penganjur untuk terlibat dalam acara konvoi tersebut.

Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Perak,Ustaz Akmal Kamaruddin yg kebetulan terserempak dengan beberapa orang remaja yg menyertai konvoi tersebut turut ditempelak ketika cuba menasihati mereka.

“Apa nak takut tak ada lesen ustaz,kan konvoi Umno ni,Polis pun Umno yg bayar gaji”.Jawab seorang remaja.

Haha,komen aku,tahniah diucapkan kepada Umno kerana berjaya memperbodohkan budak2 remaja ni.Lagi ramai org yg berjaya dibodohnya kamu,lagi lama la nampaknya Umno boleh pegang kerusi Parlimen atau Dun2 Kat Larut ni..Itu yang dimahukan mereka sebenarnya..

Kepada pihak polis,dengar baik2..Sedarlah bahawa maruah anda kini sedang dipijak-pijak dengan sewenang-wenangnya oleh Umno.Sampai bila anda mahu terus menjadi hamba abdi yang terpaksa turut dan akur dengan kehendak Umno????? Terpaksa mengunci mulut tatkala maruah anda sedang diinjak-injak oleh mereka.


"POLIS TAKUT KEPADA UMNO"..Itulah yg cuba diasak oleh mereka ke dalam pemikiran seluruh rakyat hari ini.Takkan itu pun tak sedar lagi.

Ini program UMNO... Siapa berani kacau...tak pakai 

helmet pun tak apa.

No comments:

Post a Comment