Sunday, 26 February 2012

Pemberian tanah kepada ketua cawangan dan kroni,Umno Larut dituntut memberi penjelasan

Larut: Ketua Angkatan Muda KeADILan(AMK) Larut,Mohd Saiful Lizam Yusof (gambar) memohon penjelasan daripada Umno bahagian Larut berhubung penyerahan tanah milik Yayasan Negeri Perak kepada ketua-ketua Umno cawangan dan kroni-kroni.

Hal ini kerana,masih ada rakyat yang hidup dalam serba kedhaifan serta masih belum punya tanah dan kediaman yang selesa.Tindakan mereka ini dilihat seolah-olah lebih mementingkan kepentingan peribadi berbanding kepentingan rakyat miskin di kawasan ini yang sepatutnya mendapat pembelaan.

Perkara yang sama turut didedahkan oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Larut.Mohd Nazri Haji Din di pentas-pentas ceramah,namun hingga ke hari ini UMNO masih mengambil sikap diam membisu dan enggan menjawab tentang perkara ini.

Saiful ketika ditemubual turut menyeru rakyat di Larut ini agar membuat perubahan dengan menolak kepimpinan yang hanya tahu untuk mengumpulkan kekayaan dengan merompak harta rakyat sesuka hati mereka.

Sudah lebih 54 tahun Umno diberi peluang untuk mentadbir kawasaan ini namun masih terdapat rakyat yang terpaksa berteduh di rumah-rumah usang yang hanya menunggu masa untuk roboh ditiup angin.Sepatutnya mereka ini yang mendapat tanah,bukannya ketua-ketua cawangan dan kroni-kroni Umno yang sememangnya sudah berharta.Jelasnya lagi..

No comments:

Post a Comment