Tuesday, 17 January 2012

TEKUN & AMANAH IKHTIAR MALAYSIA (AIM)BUKAN DUIT MAK BAPAK PEMIMPIN UNITED MUNAFIK NATIONAL ORGANIZATION (UMNO)


Seringkali penulis terdengar rungutan daripada peniaga-peniaga kecil di sekitar Batu Kurau yang telah beberapa kali ditolak permohonannya untuk mendapatkan pinjaman TEKUN dan Amanah Ikhtiar Malaysia(AIM) hanya     kerana mereka tidak
mempunyai keahlian UMNO..


Persoalannya yang bermain di pemikiran penulis ialah,kenapakah seseorang itu perlu disyaratkan untuk menjadi ahli UMNO terlebih dahulu?  Adakah selama ini hanya orang UMNO sahaja yang membayar cukai tanah,cukai jalan,cukai pintu,cukai itu dan cukai ini.?
Adakah hanya orang-orang UMNO sahaja yang diiktiraf sebagai warganegara oleh kerajaan,manakala orang bukan UMNO hanya dianggap sebagai orang Nepal,Bangladesh,Myammar      dan Pakistan?
Perlu diingat tabungan TEKUN dan AIM diambil daripada wang rakyat Malaysia,bila disebut sebagai rakyat Malaysia maka tidak perlulah dikira apakah pegangan dan ideology politik yang mereka anuti,semuanya adalah penyumbang kepada pendapatan negara.Amat tidak wajar jika diskriminasi politik berlaku dalam membantu rakyat mengurangkan bebanan yang ditanggung.
Duit yang diambil daripada rakyat perlu diserah kembali kepada rakyat kerana itu semua bukanlah duit mak bapak pemimpin UMNO..
Perlukah untuk penulis memperingatkan kepada pemimpin-pemimpin UMNO tentang satu hadis nabi SAW yang mengatakan bahawa salah satu daripada tanda orang-orang yang munafik ialah “apabila diberi amanah ia khianati..”
MasyaAllah.Penulis berharap semoga tidak ada pemimpin PAS yang tergolong dalam golongan seperti itu..
                                                                      

No comments:

Post a Comment